Hur får man till den där perfekta kärnan? Och varför skall man ha en perfekt kärna?
Det är självklart en smakfråga hur man vill ha sin tonfisk. Eftersom tonfisk är en ganska mager fisk så blir den enkelt torr och lite träig om den tillagas för länge.
Får den däremot behålla lite av sin kärna rå så blir den otroligt saftig och smakrik. Föredrar man den väl tillagad så är det inte konstigare än att man kan addera en klick sås.
Fryst eller färsk?
Funkar fint med bägge. Den mesta färska tonfisken som säljs har varit fryst.
Rumstempererad & torr. Låt fisken bli rumstemperedad och torka av den med papper eller handduk.
Det gäller även kött, en kall bit kyler ner pannan och vätskan ger sämre stekyta.
Grilltips:
I panna:
Hetta upp pannan ordentligt. Stek i olja eller smör, eller en klick av bägge.
Vill man så är det gott att använda en liten panna direkt på grillen. Bästa av två världar.
Panering & Servering
Lätthalstrad, sesampanerad tonfisk med den perfekta kärnan. Serveras med en krämig sallad på avokado, mango och koriander. Vilken tonfisk skall man välja? Svaret är så enkelt - alltid MSC. Den blå, hållbara fisken 💙 Den som både smakar gott och gör gott 🌎
En krispig sallad med smak av Asien. Lättlagat och lyxigt. Här har vi använt fryst tonfisk vilket fungerar precis lika bra. Vilken tonfisk skall man välja? Svaret är så enkelt - alltid MSC. Den blå, hållbara fisken 💙 Den som både smakar gott och gör gott 🌎