Skorpor är grymt bra att ha när det är fikadags. Gå till vilken ordentlig kaffebar och de har biscotti – nu kan du göra egna svenska härliga skorpor av kanelbullar!
Brödpudding är en ganska vanlig dessert i många länder men har inte riktigt slagit i Sverige (än?!). Servera med en glasskula, sylt eller vispad grädde.
Smart sätt att ta hand om torra tråkiga kanelbullar eller gammalt bröd. Vi ser det mest som dessert men i t. ex. Tyskland kan man få dem till frukost.
Du har säkert stött på hetvägg i semletider, nu slår vi ett slag för att ta hand om torra och tråkiga kanelbullar.
Vi har gjort en söt variant av originalet. Bruschetta är ju egentligen rostat bröd, vitlök, tomat, olivolja, salt och peppar.
Perfekt att toppa glass, fruktsallad eller lite yoghurt med.
Klassisk italiensk dessert i svensk tappning. Punschen och kanelbullen tycker vi är en riktigt höjdare.
Perfekt att bröa sockerkaksformen med eller varför inte blanda med när du gör smulpaj.
Änglamat var som mest populär innan glassens introduktion i samband med att frysboxar blev vanliga på 1900-talet.
Kanelbullesmulor är perfekt att baka paj på, smaken av kanel passar till de flesta frukter och bär.
Recept: Kristin Johansson
Foto: Michael Krantz