Såsspegel och två korsade sparrisar, vacker och nyttig skulle maten vara och man pratade om giftfritt, köttprocent och kycklingens livsutrymme. Snabbmaten hade kommit för att stanna och mikrovågsugnen började användas på allvar ute i hemmen. Man åt vågiga strips, en wokpanna var en extremt trendig sak att ha och det asiatiska köket började dyka upp så smått.
Rostbiff och potatissallad, då var det fest, lägg till en cheesecake lite
vitt vin och en räkcocktail och lyckan var gjord. Och fondue. Man åt fondue i
alla tänkbara former. Vi pratar köttfondue, ostfondue och alla slags fondue.
Även om matfondue var det vanligaste kunde man minsann lyxa till det med en
chokladfondue till dessert. Treätters fondue, någon?
Given förrätt på 80-talet.
Poppisdessert på 80-talet. Burkpäron toppade med smält After eight.
Festligt värre blev det när rostbiffen i sällskap av potatissalladen åkte
fram på bordet.
Bjöds det inte på räkcocktail till förrätt så kanske det blev en toast
skagen.
Dessert med 80-talsvibbar. Inget kalas utan marängsviss. På restaurang
beställde man in en banana split. Det var grejer det.
Fäskfilé i smarrig smördeg, vad kunde gå fel liksom? En potatisgratäng till,
eller varför inte hasselbackspotatisar, och saker var biff.
Enkel att laga och väldigt god är 80-talsfavoriten kyckling i lergryta.
En klassiker!
Smaskig bål i härliga färger skulle det vara.
Restaurangklassikern som var en 80-talshit.
En 70-talsfavorit som tog sig hela vägen in på 80-talet med bravur. Ja, för
vem säger nej till kyckling med jordnötter, banan och chiisås?
Festligt! Glass på en botten av sockerkaka och täckt med marängsmet som bakas i ugnen.