Just precis, fläsk skall det bli i dagens blogg.
Stekt fläsk med hemlagade bruna bönor och brynt potatis. Eller rotmos med kokt rimmad fläsklägg. Ärtsoppa med fläsk eller varför inte stekt fläsk med löksås, kokt potats och rårivna morötter. Det är väl lyxig husmanskost eller hur? Nja det kanse inte uppfyller alla krav på just lyxighet men gammal hederlig husmanskost är det i alla fall!
Vad skulle man kunna göra mera med en bit vanligt rimmat sidfläsk?
Ja så här såg den ut innan den togs ut ur förpackningen. Först så tyckte jag att den var ganska fet, men det var för sent att åka och köpa en ny så den fick väl duga tänkte jag. Och det var tur det för det skulle visa sig att slutresultatet blev både lyxigt och väldigt gott! Först skulle fläsket kokas tillsammans med gul lök, morot, rotselleri och kryddor tills det var riktigt mört.
Kött och grönsakerna fick koka upp och skummades sedan innan kryddorna tillsattes, allt fick nu sjuda i ca en timma då köttet togs upp och svålen skars bort, men bara själva svålen, det feta fick vara kvar och jag skar skåror i det ända ner till köttet. Biten lades tillbaka i det varma kokspadet och allt fick stå tills det kallnade.
Än så länge kanske det inte finns någon lyx att tala om, men det är nu det hela börjar egentligen! När fläsket hade kallnat skulle det smörjas med god blandning som jag väntar med att presentera tills receptet läggs upp i mina recept! Efter smörjningen skall det in i ugnen och griljeras på hög värme, när halva tiden hade gått såg det ut så här!
Ja nu börjar det att likna något! Det fullständiga receptet kommer i morgon tillsammans med resten av bilderna. Jag kan lova att det blev lyxigt värre!