Så, första inlägget. Spännande!
Vem är jag? Jag är matintresserad, det skall smaka gott, även om utseendet på maten kanske inte alltid blir etthundra procentigt. Men det kan man jobba på. 90-talist, student, man. Vad mer behöver man veta?
Jag gillar vitlök, det är en bra sak att veta, jag gillar medelhavsköket, det är också bra att veta.
Men denna marinad jag gjorde gick väl kanske lite mer i amerikansk stil...
El marinada!
Whattcha need:
Right, en estimation av mängder;
En adekvat mängd olivolja hälldes på, så att köttet kunde bli helt inoljat + lite till. Rosépeppar mortlades, gissar på att det gick i runt 2 tsk, varpå 2 klyftor vitlök revs i (i min mening blir det mycket bättre om man river vitlöken snarare än pressar/krossar den). På med en dash av soja, runt 20 ml, i med 4 cl JD, och resten... är lite höfta. Hade i en liten spansk peppar, därav den torkade röda paprikan också, men har man tillgång till mer färskvara är det att föredra i min mening.
Sockret skall man inte ha i för mycket av, grymt viktigt, skall bara ge den där söta sydstatskänslan som petar i bakgrunden.
Mix 'n shake it all up, släng ned rubb och stubb i en plastpåse, krama ur all luft och fläska in det i kylen i en timma om inte mer. Passar grymt till nöt som skall köras i ugn, typ ryggbiff.