Kokaihop
203
HumphreyBogart91

bild av HumphreyBogart91

Bild 1/3

Spanakopita (grekisk spinatpaj)

En autentisk, smakrik paj, fylld med spinat, lök, ostar och kryddor.

  • Ingredienser
    11
  • Antal visningar
    19,316
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 1 st stor gullök, hackad
  • 1 näve grön lök, hackade
  • 2 klyfta vitlök, pressad
  • 900 gram spinat, sköljd och hackad
  • 1.25 dl färsk persilja, hackad
  • 2 st ägg, vispade
  • 1.25 dl ricottaost
  • 2.5 dl fetaost (smulig sort)
  • 8 st ark filodeg
  • 3 msk olivolja

Gör så här:

  1. 1

    Sätt ugnen på 175 grader. Olja in en bakform.

  2. 2

    Värm upp 3 msk olivolja i en stekpanna. Bryn vitlök, grön lök och gullök. Blanda i spinat och persilja. Ha kvar pannan på hög värme tills spinaten blivit slapp. Det tar ca 2 minuter.

  3. 3

    Ta då bort stekpannan från värmen och låt den svalna ett par minuter. Ta fram en mediumstor skål och blanda ägg, ricotta och feta. Rör i spinatblandningen.

  4. 4

    Lägg ett filodegsark i bakformen och pensla det försiktigt med lite olivolja. Lägg ett annat ark uppepå och pensla det också. Gör likadant med två ark till.

  5. 5

    Sprid ut spinat och ost-blandningen. Om något av filodegen sticker ut, så vik in den över fyllningen. Annars bränns det lätt.

  6. 6

    Pensla resterande 4 filodegsark och lagra dem uppepå fyllningen.

  7. 7

    Gratinera i ugnen i 30-40 minuter, eller tills pajen blivit gyllenbrun. Skär i fykantiga portionsbitar.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Huvudrätt

  • Publicerat:

    2008-April

  • Spanakopita
  • spinatpaj
  • lättlagat
  • ost
  • paj
  • grekiskt
Det här receptet har 6 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB