Kokaihop
154
wassberg_86

bild av wassberg_86

Bild 1/3

Kladdkaka med choklad

En mycket smarrig kladdkaka med extra mycket choklad! Den går självklart att göra mjölkfri och laktosfri! Använd då mjölkfritt/laktosfritt margarin och choklad med extra hög kakaohalt!

  • Tid
    55 min
  • Ingredienser
    7
  • Antal visningar
    6,877
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 gram smör eller margarin
  • 200 gram choklad

Gör så här:

  1. 1

    Sätt ugnen på 150 grader

  2. 2

    Smält smöret i en kastrull eller i micro.

  3. 3

    Lägg alla ingredienser i en bunke utan smör och choklad

  4. 4

    Vispa ner de smälta smöret och blanda till en jämn smet

  5. 5

    Hacka ungefär hälften av chokladen tex 50g vit choklad och 50g mörk choklad med smak och blanda ner i smeten

  6. 6

    Smöra och bröa en springform eller liknande och häll smeten där i

  7. 7

    Hacka resten av chokladen och strö den över smeten

  8. 8

    Grädda i ugn ca 35 minuter.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Dessert & Paj

  • Dryckestips:

    Kaffe, Te, Saft

  • Publicerat:

    2011-Oktober

  • kladdkaka
  • kladdkakan
Det här receptet har 1 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB