Hel special – Två kokta eller grillade korvar i bröd med tre skopor mos på toppen.
Sägs komma från när fotbollsprofilerna Conny och Päsa beställde ”körv och bröd … men med lite mos ovanpå” i grillen på Vågmästareplatsen på Hisingen. Nöjda med sin körvbeställning kom de snart tillbaka och beställde en ”en sån där specialare”
Halv special – En kokt eller grillad korv i bröd med en skopa mos på toppen.
Sen verkar åsikterna gå isär när det kommer till tillbehör och extra topping. Men med i matchen är räksallad, drycken Pucko, rostad lök, Bostongurka och naturligtvis senap och ketchup.
Hur äter ni er korv? Och har ni någon favoritkorvmoj att dela med er av så är vi idel öra. Man kan aldrig få för många bra korvmojar på sin lista.
Konsten att koka korv
Hur och tillsmammans med vad man äter sin korv är såklart upp till var och en. Men våga testa lite nya smakkombinationer för det har hänt mycket på tillbehörsfronten det senaste (det har hänt massor även på korvfronten – men det spar vi till ett eget inlägg).
//Kristin (som föredrar specialaren – hälta hälta fördel mos eftersom hon kommer från Schlätta)