bild av Åsa Dahlgren

Vi vill hylla resurstänket 💚och tävlar ut boken Nyfiken Grönare!

av Kokaihop
Publicerad - 2018 Nov 22nd
Uppdaterad - 2018 Dec 18th

BLACK FRIDAY! En dag som vill uppmuntra oss till att handla ännu lite mer. Men är det verkligen vad vi behöver? Vi tänker tvärtom. Vi behöver inspiration och uppmuntran till att ta hand om det vi redan har. Tillsammans kan vi göra det! Vi tävlar ut kokboken Nyfiken Grönare - en bok fylld med inspiration om hur vi tar hand om matrester och resurser på ett kul sätt. Vad du behöver göra? Inspirera oss med ditt resurstänk💚

Här på Kokaihop är vi tillsammans faktiskt väldigt bra på att tänka resurssmart. Vi på redaktionen brinner för det, vår redaktör Kristin har till och med gett ut två kokböcker på ämnet. Hon brinner verkligen för att tillvarata resurser och hitta nya vägar. Kanske har ni hört och sett henne i både radio och TV den senaste tiden.

Många verkar tro att man måste vara kunnig för att ta hand om matrester men med fantasi och vilja kommer man långt!  De flesta av oss kokaihopare har tänket - det märks på recepten. 

Men vi kan alltid bli ännu bättre och vi kan framförallt dela med oss av vår kunskap. Så nu alla kloka Kokaihopare vill vi att ni delar med er och som tack för hjälpen tävlar vi ut några kokböcker. 

Ni gör så här: 

Dela med er av era bästa resurs-tänk-tips! Något som tar tillvara på matrester, minskar svinn eller som återanvänder en produkt. Antagligen har ni många knep som känns självklara men som vi andra inte alls har tänkt på.

T. ex kanske du lagar potatisbullar på överblivet potatismos, eller makaronipudding på överblivna makaroner, fryser in ostskalkar eller gör ströbröd av gammalt bröd.

Skriv erat tips i kommentarsfältet nedan.

Vi gör så här:  

Redaktionen utser tre vinnare som vi tycker har kommit med bäst tips, och vi välkomnar lika mycket enkla som krångliga tips. Dessa tre vinner Nyfiken grönare som kommer hem på posten. 

Tävlingsperiod torsdag 22/11 - söndag 2/12

Inlaga_Nyfiken-grönare_20180420 (dragen) 11.jpg

Nyfiken grönare 

En grön bok med ett genomgående tema att använda och återanvända rester på ett smart sätt. För att spara miljö, tid och pengar. Det spelar ju ingen roll hur bra mat vi väljer att laga om vi ändå slänger hälften! En bok som uppmanar till att se resterna som en tillgång! Gårdagens grillade grönskaer blir grym pizzatopping nästa dag.

Bli inspirerad att våga smaka på maten och att laga mat även utan recept. Sällan har det varit så lätt och inspirerande att äta grön och klimatsmart mat!

4770_3417.jpgFörfattare: Kristin Johansson & Cecilia Blankens
Foto: Åsa Dahlgren
Förlag: Norstedt 2018)

    Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

    Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

    Kokaihop i mobilen

    © 2019 Kokaihop Media AB