Snabb spenatsoppa med ägghalvor

Recept av Ceginskas

Recept: Snabb spenatsoppa med ägghalvor

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (4 röster, 2 kommentarer)

Perfekt vardagsmat för LCHF-are och vegetarianer. Späckad med järn och vitaminer, kan även göras i smalvariant med matlagningsgrädde. Kan stå för sig själv, blir extra matig om man slänger i några köttbullar, och passar utmärkt som förrätt.

Typ: Soppa
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat
Etiketter: Billigt, snabbt, enkelt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält ett par klickar smör i en kastrull. Lägg i den djupfrysta spenaten och låt den mjukna. Häll på grädde, lite i början och spä på efter smak - för en smalare variant prova mjölk eller matlagningsgrädde. Rör ut ett par tärningar grönsaksbuljong och smaka av med salt och peppar. Låt puttra ett par minuter och servera med kokta ägghalvor. Tips 1: några köttbullar i soppan gör den extra matig. Tips 2: spenaten kan också bytas ut mot färsk/fryst grönkål.

Skapat 2009-08-17 av Ceginskas, 14500 visningar, 155 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 paket  fryst spenat, hackad
4 dl  vispgrädde
2 st  grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
2 msk  smör
4 st  ägg, kokta
  salt och peppar att smaka av med


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.