Slottstårta

Recept av mamma muffin

Recept: Slottstårta

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.5/5 (7 röster, 16 kommentarer)

Lite pillig att göra. men slott kan ju se ut på många sätt så låt inte det avskräcka dig.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: choklad, barnkalas, tårta, cupcakes, sugarpaste

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Börja med att baka tårtbotnarna. Dela dom tunt exv vareje kaka på 3. leta sedan upp 4 olika rundlar att ha som mall. Mina var i diameter ca 5 cm, 8 cm ,14 cm och 20 cm. Du behöver 4 x 20 cm 4 x 14 cm ca 12 x 8 cm ca 16 x 5 cm Men allt är ju smaksak hur höga torn du vill ha.
  2. 2. Chokladsmörkrämen: smält chokladen i varsitt vattenbad. ställ åt sidan att svalna något.
  3. 3. vispa vaniljsocker, florsocker och smör mycket fluffigt. Dela upp i två skålar och vispa ner den smälta chokladen. se till att det blandas väl.
  4. 4. lägg ihop tårtbottnarna med fyllningen mellan vara de båda smakerna. Spackla utsidan av kakorna. låt tornen ligga ner och ställ i ca 30 min i kylen för att låta krämen stelna något.
  5. 5. Kavla under tiden sugarpasten med majsmjöl eller florsocker tså tunn du kan hantera den. ta ut delarna och linda in varje kakdel i sugarpasten. limma ihop med äggvita eller lite vatten på skarven. Släta ut ev veck.
  6. 6. Montera sedan ihop kakaorna genom att sätta dem mindre rundeln ovanpå den största. de 2 större tornen längst fram och de båda 2 små tornen ovi tanpå se bilden. Jag stadgade upp de smala tornen genom att sticka ner ett grillspett genom tornet ner i tårtan. ( kan tas bort då kakan stått kallt och smöret hårdnat)
  7. 7. Dags att dekorera färga sockerpastan till dörren och ev dekorationer efter önskemål. jag använde grön tårtgele och rosa sockerpärlor till min.

Skapat 2010-03-20 av mamma muffin, 12648 visningar, 68 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 st  tårtbottnar typ morotskaka eller annat recept
200 gram  mörk choklad
200 gram  geishachoklad
400 gram  smör
3 dl  florsocker
1 msk  vaniljsocker
1 kg  Sugarpaste
1 st  grön gelepasta att dekorera med
3 droppar  karamellfärg


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.