Knäckebröd

Recept av lanternan

Recept: Knäckebröd

INGREDIENSER

portioner/st.
2 dl  majsmjöl
1 dl  solroskärnor
1 dl  sesamfrö
0,5 tsk  salt
0,5 dl  rapsolja
2 dl  kokande vatten
Betyg: 4.6/5 (21 röster, 33 kommentarer)

Otroligt gott knäckebröd, är superglad att jag kommit över receptet. Det är Annica som ska ha cred för detta glutenfria fantastiska bröd. Prova att byta ut hälften av solroskärnorna mot pumpakärnor och hälften av sesamfröerna mot linfrö.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: billigt, lyxigt, lättlagat, buffé, present, glutenfri, glutenfritt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda alla ingredienser och häll över kokande vatten. Bred ut på bakplåtspapper, sporra till lagom bitar eller bryt i ojämna bitar när det är gräddat.
  2. 2. Grädda cirka en timma i 150 grader. Knäckebrödet ska vara riktigt hårt när det är klart.
  3. 3. Har man varmluftsugn kan man ju köra flera plåtar åt gången, då är det bara öka på mängden ingredienser.

Serveringsförslag: ost, färskost, smör

Dryckestips: mjölk, kaffe, vatten

Skapat 2010-03-29 av lanternan, 112177 visningar, 1532 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 dl  majsmjöl
1 dl  solroskärnor
1 dl  sesamfrö
0,5 tsk  salt
0,5 dl  rapsolja
2 dl  kokande vatten


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.