Hello Kitty - Tårta

Recept av smulanskök

Recept: Hello Kitty - Tårta

INGREDIENSER

portioner/st.
Jordgubbsmousse!
400 gram  jordgubbar, helst färska.
3 dl  jordgubbsyoghurt
5 dl  vispgrädde
1 dl  snabbmarsanpulver
Vaniljkräm! (10 port) (RECEPT FRÅN LEILA LINDHOLM)
1 liter  röd mjölk
2 st  Vaniljstänger
3 dl  strösocker
14 st  äggulor
3 dl  maizena
100 gram  smör
Tårtbotten! (bakas på plåt)
10 st  ägg
6 dl  strösocker
3 dl  vetemjöl
3 dl  potatismjöl
3 msk  vaniljsocker
5 tsk  bakpulver
Dekoration!
5 dl  Vispgrädde, smörkräm?
Betyg: 4.3/5 (3 röster, 1 kommentarer)

En smaskig hit på 4-årskalaset! Vaniljsockerkaksbotten med vaniljkräm och jordgubbsmousse emellan! Räcker till minst 20 pers då den är tjock och mastig!

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: festligt, tårta, hello kitty, födelsedag, kalas

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Gör bottnar och fyllningarna dag 1, lägg tårtan dag 2 och dekorera den dag 3 för bästa resultat!
  2. 2. Jordgubbsmousse! Mixa/finhacka jordgubbarna (tina först om dom är frysta) och lägg dom i en bunke. Tillsätt yoghurten och den ovispade grädden, vispa runt med elvisp tills allt blandats. Tillsätt 1 dl snabbmarsanpulver (använder det både för smak och konsistens) och vispa tills du får en tjock och krämig konsistens. Beroende på märke på grädde och yoghurt så kan det behövas tillsättas mer marsanpulver, ta då 3 msk i taget och vispa ett par minuter mellan varje påfyllning. Ställ in i kylen.
  3. 3. 1. Dela vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp. 2. Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning. 3. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål. 4. Tillsätt smöret, låt smälta och kyl krämen i isbad eller kyl. Rör då och då.
  4. 4. 1. Smöra en ugnsplåt. Fäst bakplåtspapper på "kanterna" ca 20 cm över plåten så får du en fin och hög kaka som inte väller över! Bröa efter att du "smörat" fast pappret. 2. Vispa ägg och socker RIKTIGT poröst, gärna 10 min eller mer. 3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 4. Sikta ner de torra ingredienserna och blanda snabbt och ordentligt allt tillsammans, med luftiga rörelser. 5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40-50 min, håll koll med en provsticka!

Skapat 2012-02-15 av smulanskök, 3977 visningar, 79 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

400 gram  jordgubbar, helst färska.
3 dl  jordgubbsyoghurt
5 dl  vispgrädde
1 dl  snabbmarsanpulver
1 liter  röd mjölk
2 st  Vaniljstänger
3 dl  strösocker
14 st  äggulor
3 dl  maizena
100 gram  smör
10 st  ägg
6 dl  strösocker
3 dl  vetemjöl
3 dl  potatismjöl
3 msk  vaniljsocker
5 tsk  bakpulver
5 dl  Vispgrädde, smörkräm?


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.