Halländsk långkål

Recept av Byhäxan

Recept: Halländsk långkål

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.6/5 (5 röster, 3 kommentarer)

En riktig julbordsklassiker. Blir bäst om man gör den på färsk grönkål, men det går bra med den frusna också.

Typ: Tillbehör
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: Halländsk grönkål, Julbord, vitaminrikt, C-vitamin

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Om du använder färsk kål (bäst!): Skölj och repa av bladen från de grova stjälkarna.
  2. 2. Koka dem mjuka i spadet/buljongen i ca 30 minuter. En stor kastrull behövs.
  3. 3. Tag upp och låt rinna av. Krama ut så mycket vätska som möjligt när kålen kallnat. Hacka den grovt.
  4. 4. Fräs kålen i smör i stor stekpanna eller stekgryta.
  5. 5. Späd med grädden och smaksätt med peppar, lite sirap och eventuellt lite salt - PROVA sältan, skinkbuljong kan vara väldigt salt!
  6. 6. Låt puttra ihop så det blir en fast stuvning.
  7. 7. Om du använder fryst, tinad grönkål kan du gå direkt till steg 4.

Serveringsförslag: Julskinka eller korv eller rökt lax.

Dryckestips: Allt utom saft, läsk, kaffe

Skapat 2007-11-27 av Byhäxan, 34877 visningar, 360 utskrifter. Källa: min mamma

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  medelstora grönkålsstånd (eller 2 pkt fryst à 400 g)
4 dl  skinkspad eller höns- eller grönsaksbuljong
50 gram  smör (eller margarin)
1,5 dl  vispgrädde
1 msk  sirap
2 krm  vitpeppar
1 st  nypa salt om det behövs


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.