Förkokta revbensspjäll

Recept av GOE

Recept: Förkokta revbensspjäll

INGREDIENSER

portioner/st.
2 kg  tjocka revbensspjäll
4 msk  salt
  vitpeppar, ca 20-30 varv på kvarnen
3 st  lagerblad
1 tsk  lökpulver
1 tsk  mald ingefära
  kokande vatten
Marinad:
0,75 dl  tomatpuré
0,25 dl  chilisås
5 msk  vatten
5 msk  rapsolja
7 msk  flytande honung
3 krm  chiliflingor
1 tsk  mald ingefära
  salt och peppar
Betyg: 3.7/5 (13 röster, 21 kommentarer)

Tjocka revbensspjäll som kokas, marineras och ugnssteks eller grillas blir väldigt saftiga och goda.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lägg spjällen hela i en trång kastrull och häll på kokande vatten så det täcker revbenen. Tillsätt salt, peppar, lagerblad, lökpulver och ingefära.
  2. 2. Koka upp och låt koka/sjuda på svag värme ca 1 timme. Låt spjällen kallna i kokspadet, gärna över natten.
  3. 3. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Dela spjällen längs benen, lägg dem i en ugnsform och pensla på marinaden. Täck med folie och låt stå i kylen 2 timmar.
  4. 4. Stek i ugn 200 grader eller grilla på medelvärme tills de fått färg och blivit genomvarma ca 30 min. Vänd spjällen efter halva tiden. Kan kylas igen och serveras kalla.

Serveringsförslag: Coleslaw

Skapat 2009-08-26 av GOE, 159513 visningar, 7523 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 kg  tjocka revbensspjäll
4 msk  salt
  vitpeppar, ca 20-30 varv på kvarnen
3 st  lagerblad
1 tsk  lökpulver
1 tsk  mald ingefära
  kokande vatten
0,75 dl  tomatpuré
0,25 dl  chilisås
5 msk  vatten
5 msk  rapsolja
7 msk  flytande honung
3 krm  chiliflingor
1 tsk  mald ingefära
  salt och peppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.