Dansk rödkål

Recept av godaremat

Recept: Dansk rödkål

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 2 kommentarer)

Som min danska farmor lärt sig av sin mor som lärt sig av sin mor... Så här ska rödkål smaka...

Typ: Tillbehör
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Avlägsna eventuella dåliga bladkanter på rödkålshuvudet.
  2. 2. Strimla kålen fint. Använd inte rotstocken, utan bara själva bladen.
  3. 3. Lägg den strimlade kålen i en gryta och tillsätt koncentrerad svartvinbärssaft och ättika.
  4. 4. Koka upp och låt koka på medelhög värme tills all kål är jämnfärgad och genommjuk. Rör om då och då.
  5. 5. Rödkål är tradition på danska julbord, men passar utmärkt till alla sorters kött och fågel.

Skapat 2008-04-22 av godaremat, 14664 visningar, 104 utskrifter. Källa: http://www.godaremat.se/

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  rödkålshuvud, 1-1 1/2 kg
0,5 liter  konc svartvinbärssaft
0,5 tsk  ättika


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.