Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver.

Recept av Irene

Recept: Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver.

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  jäst
4,5 dl  vatten
0,5 dl  olivolja
3 msk  strösocker
1 msk  salt
1 st  liten finhackad lök
75 gram  soltorkade tomater i olja
20 st  kärnfria svarta oliver
1 st  kruka hackad basilika
1,1 liter  vetemjöl
Till pensling och garnering: olivolja och grovt salt
Betyg: 4.2/5 (4 röster, 0 kommentarer)

Sydlländsk smak. Gott till soppa eller sallad.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Blanda i olivolja och socker. Låt det stå i ca 10 minuter.
  2. 2. Hacka under tiden lök, tomat basilika och oliver.
  3. 3. Blanda i mjöl(den mindre mängden),salt och grönsaker i degspadet.
  4. 4. Knåda degen väl och forma den till en rund bulle. Pensla den med olivolja och låt den jäsa i 1,5 timma.
  5. 5. Ta upp degen och arbeta den ordentligt. Forma den till 2 bröd.
  6. 6. Snitta bröden och pensla den med olja. Strö över lite mjöl och grovt salt.
  7. 7. Grädda bröden i 200 grader i 35-40 minuter

Skapat 2008-09-13 av Irene, 10208 visningar, 137 utskrifter. Källa: Rosendahls trädgårdar, fast lite omgjort av mej.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  jäst
4,5 dl  vatten
0,5 dl  olivolja
3 msk  strösocker
1 msk  salt
1 st  liten finhackad lök
75 gram  soltorkade tomater i olja
20 st  kärnfria svarta oliver
1 st  kruka hackad basilika
1,1 liter  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.