Zebrakakor mjölkfri och äggfri

Recept av Anneli

Recept: Zebrakakor mjölkfri och äggfri

INGREDIENSER

portioner/st.
Mörk deg:
1,75 dl  vetemjöl
0,25 dl  kakao
0,5 dl  potatismjöl
0,5 dl  socker
0,5 krm  bakpulver
100 gram  mjölkfritt margarin (Keiju eller Carlshamn))
0,5 msk  vatten kallt
Ljus deg:
2 dl  vetemjöl
0,5 dl  potatismjöl
0,5 dl  socker
0,5 krm  bakpulver
100 gram  mjölkfritt margarin (Keiju eller Carlshamn))
0,5 tsk  vatten kallt
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 4 kommentarer)

Zebrarandig kaka. Mjölkfritt och äggfritt.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Mörkaka, småkaka, mjölkfritt, lactosfri, äggfritt, allergi

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Gör 2 degar en ljus och en mörk. 1 sats ger ca. 30 kakor.
  2. 2. Blanda de torra ingredienserna. En bunke för varje deg. Fortsätt sedan att först göra den ljusa degen och därefter den mörka.
  3. 3. Tillsätt margarinet i klickar och arbeta ihop till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
  4. 4. Kavla (gärna mellan plastfolie, det går lättast) ut degarna varförsej till avlång, centimeters tjocka plattor ungefär lika stora.
  5. 5. Ta bort plastfolien på plattorna och lägg den mörka plattan ovanpå den ljusa. Dela nu den nya plattan på längden och lägg ovanpå den andra halvan. Kavla lite lätt.
  6. 6. Upprepa ytterligare en gång...alltså dela plattan på längden och lägg ena halvan på den andra halvan. Nu har du en tjock platta med 8 lager, ( randig,ljus och mörk).
  7. 7. Dela nu plattan i 3 delar på längden. Lägg ihop dem lite omlott, snett mot varandra. Rulla ihop till en rulle 4-5 cm tjock.
  8. 8. Låt vila i kylen i 30 minuter.
  9. 9. Skär rullen i skivor ca. 0,5 cm tjock och grädda dem i 175 grader i 15-20 minuter eller tills kakan börjar få färg i kanten (kolla på den ljusa degen).

Skapat 2008-11-07 av Anneli, 8351 visningar, 201 utskrifter. Källa: Egen mjölkfri och äggfri variant

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1,75 dl  vetemjöl
0,25 dl  kakao
0,5 dl  potatismjöl
0,5 dl  socker
0,5 krm  bakpulver
100 gram  mjölkfritt margarin (Keiju eller Carlshamn))
0,5 msk  vatten kallt
2 dl  vetemjöl
0,5 dl  potatismjöl
0,5 dl  socker
0,5 krm  bakpulver
100 gram  mjölkfritt margarin (Keiju eller Carlshamn))
0,5 tsk  vatten kallt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.