Wienerschnitzel

Recept av Lotta

Recept: Wienerschnitzel

INGREDIENSER

portioner/st.
800 gram  kalvinnanlår fördelat på 4 schnitzlar
5 dl  vetemjöl
5 dl  ströbröd
5 st  ägg
2 st  citroner
100 gram  kapris
100 gram  ansjovisfiléer
200 gram  gröna ärtor
Betyg: 4.6/5 (3 röster, 0 kommentarer)

En klassisk gammal rätt.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Banka ut schnitzlarna tills de är ca 5-8 mm tjocka. Häll upp vetemjöl på en tallrik och smaka av med salt och peppar. Häll upp ströbröd i en annan tallrik och kläck upp äggen i en skål.
  2. 2. Vänd köttet i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Lägg åt sidan för att "torka". Stek schnitzlarna i hälften smör och hälften matolja.
  3. 3. Garnera med citronskivor, ansjovis, kapris och små, gröna ärtor som värmts upp med en klick smör och salt.

Skapat 2008-04-26 av Lotta, 1946 visningar, 22 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

800 gram  kalvinnanlår fördelat på 4 schnitzlar
5 dl  vetemjöl
5 dl  ströbröd
5 st  ägg
2 st  citroner
100 gram  kapris
100 gram  ansjovisfiléer
200 gram  gröna ärtor


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.