Whiskeysås

Recept av Husmusen

INGREDIENSER

portioner/st.
2 st  scharlottenlök
1 msk  smör
4 msk  whiskey
3 msk  koncentrerad kalvfond
3 dl  vatten
1 dl  grädde
Betyg: 4.5/5 (4 röster, 3 kommentarer)

Letar efter den perfekta whiskeysåsen, detta recept är under provsmakning.

Typ: Sås
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den i smör i en kastrull. Häll på hälften av whiskyn, fond, vatten och grädde. Låt såsen puttra på låg värme tills det är dags att servera.
  2. 2. Vid servering: Häll i resten av whiskyn och smaka av såsen. Tillsätt ev salt och peppar. Mixa gärna såsen med stavmixer så blir den blank och slät, blanka eventuellt såsen med lite smör.
  3. 3. Tycker du att såsen är för tunn kan den redas med maizena utrört i lite vatten som tillsätts och får ett uppkok.

Skapat 2010-02-07 av Husmusen, 18322 visningar, 113 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  scharlottenlök
1 msk  smör
4 msk  whiskey
3 msk  koncentrerad kalvfond
3 dl  vatten
1 dl  grädde


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.