Vitkålssallad

Recept av FridaA

Recept: Vitkålssallad

INGREDIENSER

portioner/st.
750 gram  vitkål
500 gram  morötter
15 cm  purjolök
Vinägerblandning
1 dl  matolja, knappt
1 dl  äppelcidervinäger
1 dl  vatten
0,5 dl  socker, knappt
1 tsk  salt
1 krm  grovmalen svartpeppar
Betyg: 4.7/5 (7 röster, 2 kommentarer)

En god sallad som håller över en vecka i kylskåpet!

Typ: Sallad
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Övrig
Etiketter: vitkål, sallad, veckosallad, pizzasallad

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Strimla vitkål, morötter och purjolök. Blanda samman i en stor bunke.
  2. 2. Gör vinägerblandningen: Koka upp olja (valfri sort), vinäger, vatten, socker, salt och peppar.
  3. 3. Häll den heta vinägerblandningen över salladen. Pressa så att så mycket som möjligt av salladen täcks av vätskan. Låt svalna.
  4. 4. Förvara salladen i en burk med tätslutande lock i kylskåpet. Rör om någon gång ibland så håller den sig i 1-1,5 vecka!

Skapat 2011-07-20 av FridaA, 29342 visningar, 350 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

750 gram  vitkål
500 gram  morötter
15 cm  purjolök
1 dl  matolja, knappt
1 dl  äppelcidervinäger
1 dl  vatten
0,5 dl  socker, knappt
1 tsk  salt
1 krm  grovmalen svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.