Vetesurdeg

Recept av Catarina Algotsson

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Grundrecept till surdeg med vetemjöl.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Vispa ihop 2 dl kallt vatten med 2½ dl vetemjöl till en slät smet i en stor bunke. Obs! Surdeg kan bubbla enormt. Plasta in och låt stå i 2 dygn.
  2. 2. Vispa i 1 dl vatten och 1½ dl vetemjöl. Plasta in och låt stå i 1 dygn.
  3. 3. Tillsätt åter 1 dl vatten och 1½ dl vetemjöl. Plasta in och låt stå 1 dygn.
  4. 4. Tips: Har surdegen stått i ett tag i kylen har den förmodligen skiktat sig. Vispa ihop den till en jämn smet innan du mäter upp rätt mängd till ditt bak. När du använt surdegen behöver den fyllas på, annars tar den ju snabbt slu. Nu är det inte så noga, vispa i vatten och mjöl så att det blir ungefär så mycket som förut och konsistensen påminner om våffelsmet.
  5. 5. Det ska gå matt frysa in surdegensgrunden, frys in den mängd du behöver i portioner. Tina.

Skapat 2009-04-29 av Catarina Algotsson, 4637 visningar, 52 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

  kallt vatten
  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.