Veloutésås

Recept av HumphreyBogart91

INGREDIENSER

portioner/st.
35 gram  smör
35 gram  vetemjöl
0,5 liter  ljus fond
Betyg: Bli först med att betygsätta Veloutésås!

Används bl.a. till: höna i sparrissås, stuvade grönsaker, stuvade champinjoner, currysås.

Typ: Sås
Kök: Frankrike
Tillagning: Kokat
Etiketter: billigt, sås, snabbt, lättlagat, veloutésås

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Börja med att koka upp den ljusa fonden. Smält smöret i en annan gryta och tillsätt mjölet. Rör noga och se till att blandningen inte tar färg.
  2. 2. Tillsätt den kokande fonden. Låt koka i 10 minuter. Det här är en veloutésås, en ljus grundsås. Tillsätt vispgrädde så får du en supremesås.

Skapat 2008-04-17 av HumphreyBogart91, 713 visningar, 0 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

35 gram  smör
35 gram  vetemjöl
0,5 liter  ljus fond


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.