Vaniljbullar.

Recept av Åsas Mat och Bak

Recept: Vaniljbullar.

INGREDIENSER

portioner/st.
2 dl  mjölk eller kaffegrädde
25 gram  jäst
75 gram  smör (eller margarin)
3 msk  socker
1 st  ägg
8 dl  vetemjöl ca.
Fyllning
3 dl  marsánkräm
Betyg: 4.4/5 (13 röster, 20 kommentarer)

Runda goda bullar fyllda med vaniljkräm, penslade med smör och doppade i strösocker.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Ljumma vätskan till 37 grader. Lös upp jästen i lite av den.
  2. 2. Rör matfettet och sockret smidigt i degbunken.
  3. 3. Tillsätt ägget, jästen och resten av degspadet.
  4. 4. Arbeta i mjölet till en smidig deg.
  5. 5. Låt jäsa under bakduk till nästan dubbel storlek.
  6. 6. Förbered vaniljkrämen, följ anvisningarna på paketet.
  7. 7. Kavla ut degen till en stor fyrkantig kaka. Tag med mått ut runda kakor, ca 9 cm i diameter.
  8. 8. Lägg på en klick vaniljkräm. Nyp ihop bullarna till små knyten. Lägg dem med skarven nedåt på en smord plåt eller i bullpapper. Låt dem jäsa väl.
  9. 9. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min 250 grader, 200 grader i varmluftsugn.
  10. 10. Pensla de gräddade bullarna mad smält smör och vänd dem genast i strösocker. Om du fryser dem garnerar du när du tinat dem.
  11. 11. Om de fryses

Dryckestips: Kaffe, saft

Skapat 2008-10-07 av Åsas Mat och Bak, 66730 visningar, 843 utskrifter. Källa: Sju sorters kakor.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 dl  mjölk eller kaffegrädde
25 gram  jäst
75 gram  smör (eller margarin)
3 msk  socker
1 st  ägg
8 dl  vetemjöl ca.
3 dl  marsánkräm


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.