Valnötsbröd

Recept av Catarina Algotsson

Recept: Valnötsbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
25 gram  jäst (blå)
5 dl  vatten
2 msk  olja
1 tsk  salt
100 gram  valnötter
5 dl  finmalet rågmjöl
7 dl  vetemjöl special
Betyg: 4.5/5 (6 röster, 5 kommentarer)

Gott bröd, tänk på att det innehäller nötter!!!

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör ut jästen med lite av det ljumsvarma vattnet tillsätt resten av vattnet, plja, salt, nötter, rågmjölet och vetemjölet. Arbeta ihop till en deg jäs övertäckt i ca 45 min. Dela degen i 2 delar och forma till runda lullar eller limpor. Lägg dem på en smord eller bakpappersklädd plåt. Jäs i ca 30 min. Pudra bröden med lite mjöl och gör skåror. Sätt plåten i nedre delen av ugnen sänk värmen till 200 grader. Grädda i ca 35-40 min. Låt brödet svalna på galler under en bakduk.

Skapat 2009-03-29 av Catarina Algotsson, 8488 visningar, 150 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

25 gram  jäst (blå)
5 dl  vatten
2 msk  olja
1 tsk  salt
100 gram  valnötter
5 dl  finmalet rågmjöl
7 dl  vetemjöl special


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.