Vallmokaka

Recept av Egabrielsson

Recept: Vallmokaka

INGREDIENSER

portioner/st.
3 dl  socker
3 tsk  vaniljsocker
2 st  ägg
60 gram  rumsvarmt margarin
2 dl  mjölk
3 dl  blått vallmöfrö
5 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
Betyg: Bli först med att betygsätta Vallmokaka!

Denna kaka förekommer ofta i Österrike. Den kan ätas tillsammans med lite bär & grädde (enklare form av tårta) eller helt enkelt användas som "botten" till tårta...

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Total tid: 50 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175* Rör socker, vaniljsocker, ägg & margarin smidigt
  2. 2. Tillsätt mjölk, vallmofrön, vetemjöl & bakpulver Häll smeten i en smord rund form, ca 27 cm i diameter
  3. 3. Grädda mitt i ungen tills ytan blir gyllengul, ca 35 minuter Låt svalna

Skapat 2011-10-09 av Egabrielsson, 683 visningar, 12 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  socker
3 tsk  vaniljsocker
2 st  ägg
60 gram  rumsvarmt margarin
2 dl  mjölk
3 dl  blått vallmöfrö
5 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.