Ungersk Gulasch

Recept av Catarina Algotsson

Recept: Ungersk Gulasch

INGREDIENSER

portioner/st.
700 gram  små grytbitar av nötkött
4 st  gula lökar
4 st  vitlöksklyftor
1,5 msk  paprikapulver
1 msk  torkad mejram
1 tsk  hel kummin
1 msk  tomatpuré
1 st  lagerblad
1 st  röd paprika
1 dl  vatten
  salt och peppar
Tillbehör:
  gräddfil
  gnocchi eller potatis
Betyg: 5.0/5 (5 röster, 21 kommentarer)

Klassisk Gulasch.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Hacka lök och vitlök. Låt löken smälta på svag värme i en stekgryta. Tillsätt paprikapulver, mejram, kummin, tomatpuré och lagerblad.
  2. 2. Kärna ur och skär paprikan i små bitar, lägg i grytan. Salta och peppra. Häll på vatten och lägg ner köttet utan att röra om, täck med lock. Sjud ca. 45 minuter.
  3. 3. Rör om och sjud ytterligare ca. 45 minuter tills köttet känns mört. Smaka av. Servera grytan med en klick gräddfil och gnocchi eller potatis.

Serveringsförslag: Gnocchi eller potatis och gräddfil.

Skapat 2010-02-21 av Catarina Algotsson, 7301 visningar, 114 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

700 gram  små grytbitar av nötkött
4 st  gula lökar
4 st  vitlöksklyftor
1,5 msk  paprikapulver
1 msk  torkad mejram
1 tsk  hel kummin
1 msk  tomatpuré
1 st  lagerblad
1 st  röd paprika
1 dl  vatten
  salt och peppar
  gräddfil
  gnocchi eller potatis


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.