Ugnstorkad parmaskinka med spenat o sparris

Recept av Anel-Nevs

Recept: Ugnstorkad parmaskinka med spenat o sparris

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Underbart gott med dessa spröda skinkflarn på en bädd med spenat och sparris. Ringla över en god dressing. Servera gärna nybakad baguette till. Om det ska vara till förrätt räcker det till 4 portioner. Lägg då upp direkt på tallrikarna.

Typ: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Snabbt, enkelt, förrätt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Pensla olivolja på bakpappersklädd plåt. Bred ut skinkan på plåten. Ringla över lite olivolja och peppra skinkskivorna. Stek i uppvärmd ugn ca 25 min. tills skinkan är knaprig. Efter 10 min. lägg tomaterna tillsammans med skinkan på plåten.
  2. 2. Skölj sparrisen och bryt av den nedersta trådiga biten. Koka upp så mycket vatten med buljongtärningen att det täcker sparrisen. Lägg inte i sparrisen förrän buljongen kokar. Koka sparrisen i ca 8 min. Tag upp den och låt den rinna av. Spara buljongen i kastrullen. Skölj spenaten och förväll den 2-3 min. i den kokande buljongen. Låt den rinna av väl.
  3. 3. Fördela spenaten på stort uppläggningsfat eller mindre. Lägg ut sparrisen och placera ut skinkflarnen mellan sparrisstjälkarna. Fördela tomaterna över fatet och riv parmesan överst. Servera ytterligare riven parmesan bredvid. Blanda dressingen och servera den bredvid.

Skapat 2012-05-14 av Anel-Nevs, 546 visningar, 16 utskrifter. Källa: recept.nu + ändringar

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

12 st  skivor parma- el. serranoskinka
  olivolja
  grovmalen svartpeppar
1 st  grönsaksbuljongtärning (el.1 msk -pulver)
  vatten
2 knippen  grön sparris
200 gram  färsk spenat
12 st  cocktailtomater
  färskriven parmesan
0,25 dl  vit balsamvinäger
0,75 dl  god olivolja
  grovmalen svartpeppar
0,5 msk  hackad basilika


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.