Ugnsbakad rosépepparlax

Recept av GOE

Recept: Ugnsbakad rosépepparlax

INGREDIENSER

portioner/st.
2 kg  laxfilé
2 msk  rosépeppar
0,5 tsk  vitpeppar
1 dl  socker
0,5 dl  salt
10 cm  purjolök
  citron till garnering
Romsås till fisk:
4 burkar  crème fraiche, á 2,5 dl
2 dl  hackad dill
2 dl  hackad gräslök
2 burkar  stenbitsrom
Betyg: 4.0/5 (15 röster, 21 kommentarer)

Fantastiskt god laxsida. Perfekt bjudrätt t ex på midsommar.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: midsommar, nyår, påsk, högtider, kalas, lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Putsa laxen. Rör ihop allt till såsen och ställ kallt.
  2. 2. Krossa pepparsorterna i mortel.
  3. 3. Blanda socker, salt och peppar. Gnid in laxen med detta. Skiva purjolöken fint och lägg på laxen.
  4. 4. Lägg plastfolie på laxen och låt den stå svalt några timmar, tills sockret och saltet löst sig ordentligt.
  5. 5. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxfilén på en smord plåt med skinnet nedåt. Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Ta ut laxen och servera genast eller låt svalna. Lika god kall/ljummen som varm.

Serveringsförslag: Kokt färskpotatis (om så är möjligt), romsås.

Skapat 2010-10-24 av GOE, 63760 visningar, 8118 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 kg  laxfilé
2 msk  rosépeppar
0,5 tsk  vitpeppar
1 dl  socker
0,5 dl  salt
10 cm  purjolök
  citron till garnering
4 burkar  crème fraiche, á 2,5 dl
2 dl  hackad dill
2 dl  hackad gräslök
2 burkar  stenbitsrom


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.