Ugnsbakad laxfilé med persiljepesto

Recept av Bighappy

Recept: Ugnsbakad laxfilé med persiljepesto

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Ugnsbakad laxfilé med persiljepesto!

Enligt originalreceptet skulle det serveras med spritsad och gratinerad potatismos och förvällda fänkålsklyftor. Vi serverade pressad potatis och en sallad till i stället.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Pesto: Mixa samman alla ingredienser utom olivoljan. Tillsätt oljan sakta i en tunn stråle medan matberedaren är i gång.
  3. 3. Lägg laxen i en ugnsfast form och bred peston över laxen. Tillaga i ugnen ca 20 minuter. Stick gärna in en ugnstermometer i mitten av laxen. Vid 55 grader är den perfekt.

Serveringsförslag: Gratinerad potatismos eller pressad potatis och en sallad

Dryckestips: Bestheim Pinot Gris Réserve 2006, artikelnr 2899, 85 kr

Skapat 2009-02-09 av Bighappy, 4200 visningar, 72 utskrifter. Källa: Hemmets veckotidning 11/08

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

600 gram  laxfilé
3 dl  hackad persilja
0,5 dl  hackad malen sötmandel
2 st  hackade vitlöksklyftor
1 st  citron, saften
1 dl  riven parmesanost
  salt och peppar
1 dl  olivolja, ca


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.