Ugnsbakad fisk med kräftstjärtar

Recept av Anel-Nevs

Recept: Ugnsbakad fisk med kräftstjärtar

INGREDIENSER

portioner/st.
300 gram  laxfilé
300 gram  torskfilé el. annan vit fisk
  salt o grovmalen svartpeppar
1 knippe  grön sparris
200 gram  sockerärter
100 gram  kräftstjärtar
Gratängmos:
1 kg  (knappt) potatis
2 msk  smör
1 dl  grädde
2 st  äggulor
1 dl  grovriven ost, ex. Västerbottenost
  salt o svartpeppar
Hummersås:
2 dl  grädde
1,5 dl  potatisvatten
2,5 msk  hummerfond
0,5 dl  torrt vitt vin
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 2 kommentarer)

Gratinerat mos, 2 sorters fisk, kräftstjärtar, grönsaker och sås i en och samma form. Går naturligtvis att göra även med endast en sorts fisk samt räkor ist.f. kräftstjärtar. Servera en god grönsallad till.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: alltiett, lax, vit fisk, kräftstjärtar

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Gratängmos: Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet men spara 1,5-2 dl till såsen. Pressa eller stöt potatisen till mos. Rör i smör , grädde, äggulor och riven ost. Smaka av med salt o peppar. Klicka el. spritsa moset längs ytterkanten av en välsmord ugnsfast form.
  2. 2. Hummersås: Häll 1,5 dl potatisvatten tillsammans med grädde, hummerfond och vin i en kastrull. Låt koka ca 5 min. Smaksätt med salt o peppar.
  3. 3. Förväll sparris ca 5 min. och sockerärter ca 1 min. i kokande vatten. Låt rinna av. Ta av ev. skinn på laxfilén. Skär all fisk i bitar och lägg i formen innanför moset. Salta och peppra något. Lägg en del grönsaker ovanpå (servera resten på fat bredvid) och toppa med kräftstjärtar. Häll lite av såsen över fisken och servera resten i en såsskål bredvid. Ställ in formen i ugnen ca 20 min. När ca 5 min. återstår höj ugnsvärmen till 250 grader för att få lite färg på moset.

Skapat 2011-04-02 av Anel-Nevs, 12002 visningar, 1618 utskrifter. Källa: Allers 14/11 + eget

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

300 gram  laxfilé
300 gram  torskfilé el. annan vit fisk
  salt o grovmalen svartpeppar
1 knippe  grön sparris
200 gram  sockerärter
100 gram  kräftstjärtar
1 kg  (knappt) potatis
2 msk  smör
1 dl  grädde
2 st  äggulor
1 dl  grovriven ost, ex. Västerbottenost
  salt o svartpeppar
2 dl  grädde
1,5 dl  potatisvatten
2,5 msk  hummerfond
0,5 dl  torrt vitt vin


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.