Toscapaj

Recept av Lotta

Recept: Toscapaj

INGREDIENSER

portioner/st.
3 dl  vetemjöl
100 gram  smör
2 msk  vatten
Fyllning
5 st  syrliga äpplen
2 msk  smör
2 msk  råsocker
1 tsk  krossade kardemummakärnor
1 msk  pressad citron
Toscasås
150 gram  sötmandel
150 gram  smör
1,75 dl  strösocker
3 msk  vetemjöl
1,5 msk  vispgrädde
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 1 kommentarer)

Äpplepaj med toscakräm. Knaprig, söt och smälter i munnen.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt i 30 minuter.
  2. 2. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Stek dem mjuka i smör i en stekpanna. Tillsätt råsocker, kardemumma och citronsaft.
  3. 3. Skålla, skala och mal mandeln. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vetemjöl, mandel och grädde. Ge blandningen ett uppkok och ställ åt sidan.
  4. 4. Fördela äpplena i botten av pajformen. Täck äpplena med toscasåsoch grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Servera med en god vaniljglass.

Skapat 2010-10-22 av Lotta, 3302 visningar, 173 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  vetemjöl
100 gram  smör
2 msk  vatten
5 st  syrliga äpplen
2 msk  smör
2 msk  råsocker
1 tsk  krossade kardemummakärnor
1 msk  pressad citron
150 gram  sötmandel
150 gram  smör
1,75 dl  strösocker
3 msk  vetemjöl
1,5 msk  vispgrädde


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.