Toscakaka i långpanna

Recept av elisa-beth stendahl

Recept: Toscakaka i långpanna

INGREDIENSER

portioner/st.
6 st  ägg
4 dl  socker
200 gram  smält smör
4,5 dl  vetemjöl
toscaglasyren
150 gram  smör
1,5 dl  socker
2 msk  vetemjöl
2 msk  grädde
3 dl  hackad och blandad nötter och mandel
Betyg: 5.0/5 (3 röster, 1 kommentarer)

Lättgjord, mycket god och räcker till många

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Vispa ägg och socker pösigt till kakan. Tillsätt det avsvalnade smöret. Rör ner vetemjölet och blanda smeten försiktigt. Häll smeten i smord och bröad stor långpanna. OBS det ska ej vara bakpulver i. Grädda i 20 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Ta ut kakan och bred toscaglasyren över hela kakan. Grädda ytterligare 15 minuter eller tills den fått rätt färg.
  2. 2. Toscaglasyren: Hacka nötterna och mandeln eller kör i mixer. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Glasyren får inte koka för då sockrar den sig, utan smält den bara.

Skapat 2008-11-12 av elisa-beth stendahl, 26748 visningar, 535 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

6 st  ägg
4 dl  socker
200 gram  smält smör
4,5 dl  vetemjöl
150 gram  smör
1,5 dl  socker
2 msk  vetemjöl
2 msk  grädde
3 dl  hackad och blandad nötter och mandel


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.