Torsk med äggsås

Recept av Box

INGREDIENSER

portioner/st.
600 gram  torskfilé
0,5 tsk  salt
3 liter  vatten
3 st  fiskbuljongtärningar
Sås
1 st  ägg
1,5 msk  vetemjöl
3 dl  mjölk
2 krm  salt
0,5 krm  vitpeppar
4 msk  hackad persilja
Betyg: 3.3/5 (3 röster, 2 kommentarer)

Torsken kan med fördel bytas ut mot annan vit och fast fisk.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat
Etiketter: torskfilé, fiskbuljong, ägg, mjölk, vitpeppar, persilja

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Börja med såsen. Hårdkoka ägget. Skala och hacka det.
  2. 2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. 3. Koka upp vattnet i en vid kastrull. Blanda i buljongtärningarna och låt dem lösa upp sig i vattnet. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock ca 4 minuter. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
  4. 4. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Smaka av med salt och peppar.

Serveringsförslag: Kokt potatis

Skapat 2009-10-26 av Box, 19582 visningar, 142 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

600 gram  torskfilé
0,5 tsk  salt
3 liter  vatten
3 st  fiskbuljongtärningar
1 st  ägg
1,5 msk  vetemjöl
3 dl  mjölk
2 krm  salt
0,5 krm  vitpeppar
4 msk  hackad persilja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.