Tigerkaka

Recept av Catarina Algotsson

Recept: Tigerkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
200 gram  smör
2,5 dl  strösocker
3 st  ägg
4 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
2 tsk  vanilsocker
1 dl  vispgrädde
0,5 dl  kakaopulver
Betyg: Bli först med att betygsätta Tigerkaka!

Ett gammalt recept

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform, ca 2 liter.
  2. 2. Rör smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen ett i sänder, rör mellan varje ägg.
  3. 3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Häll i grädden och rör om väl.
  4. 4. Ta ca 1 dl av smeten i en seperat skål och blanda i kakao, rör om väl.
  5. 5. Häll upp knappt hälften av smeten formen, därpå den mörka smeten och resten av den ljusa. Rör försiktigt i smeten med en gaffel. Så den blir vackert mamorerad.
  6. 6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt kakan stå i formen ca 5 minuter innan du stjälper upp den. Låt kakan kallna helt.

Skapat 2009-06-21 av Catarina Algotsson, 7389 visningar, 38 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  smör
2,5 dl  strösocker
3 st  ägg
4 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
2 tsk  vanilsocker
1 dl  vispgrädde
0,5 dl  kakaopulver


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.