Tigerkaka

Recept av Box

Recept: Tigerkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
200 gram  smör/margarin
2,5 dl  socker
3 st  ägg
4 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1 dl  grädde eller mjölk
Smaktillsats
2 msk  kakao
1 msk  vaniljsocker eller rivet skal av 1/2-1 apelsin/citron
Betyg: 3.2/5 (4 röster, 1 kommentarer)

Mjuk kaka med både vanilj- och chokladsmak. Även kallad för marmorerad kaka.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: ägg, bakpulver, grädde, mjölk, vaniljsocker, apelsinskal, citronskal

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smörj och bröa en avlång form, ca 1 1/2 liter.
  2. 2. Rör matfett och socker poröst. Blanda ner ett ägg i taget under omrörning.
  3. 3. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret och vätskan.
  4. 4. Lägg ungefär 1/3 av smeten i en skål och blanda ner kakaon.
  5. 5. Smaksätt resten av smeten med vaniljsocker eller apelsin-/citronskal.
  6. 6. Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka, och resten av den ljusa. Dra med en gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.
  7. 7. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.

Skapat 2010-03-30 av Box, 3645 visningar, 68 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  smör/margarin
2,5 dl  socker
3 st  ägg
4 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1 dl  grädde eller mjölk
2 msk  kakao
1 msk  vaniljsocker eller rivet skal av 1/2-1 apelsin/citron


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.