Tekakor med havregryn

Recept av Bighappy

Recept: Tekakor med havregryn

INGREDIENSER

portioner/st.
0,5 liter  vatten
2,5 dl  havregryn
50 gram  margarin
50 gram  jäst
2 msk  socker
1 tsk  salt
0,5 tsk  hjorthornssalt, kan hoppas över
10 dl  vetemjöl, ca
Betyg: 4.3/5 (30 röster, 28 kommentarer)

Gott till söndagsfrukosten.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka upp vattnet. Lägg havregryn i degbunken och slå det kokande vattnet över. Klicka i margarinet. Låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader.
  2. 2. Smula jästen i havregrynsblandningen. Tillsätt socker och salt. Blanda väl och tillsätt det mesta av vetemjölet.
  3. 3. Arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl. Täck degen och låt den jäsa ca 30 minuter, eller baka ut direkt utan jäsning.
  4. 4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. 5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 längder. Skär varje längd i tio bitar och rulla till släta bullar. Platta ut dem med handen till ca 10 cm i diameter.
  6. 6. Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper. Nagga och jäs dem övertäckta i ca 30 minuter.
  7. 7. Grädda i mitten av ugnen ca 5-6 minuter.

Serveringsförslag: Thé

Skapat 2008-08-09 av Bighappy, 64832 visningar, 1604 utskrifter. Källa: ICA

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

0,5 liter  vatten
2,5 dl  havregryn
50 gram  margarin
50 gram  jäst
2 msk  socker
1 tsk  salt
0,5 tsk  hjorthornssalt, kan hoppas över
10 dl  vetemjöl, ca


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.