Tebröd

Recept av Maja

Recept: Tebröd

INGREDIENSER

portioner/st.
Gröt
3 dl  mjölk
1 dl  linfrön
1,5 dl  havregryn
Resterande ingredienser till degen
2 dl  mjölk
50 gram  jäst
2 dl  creme fraiche (jag använde grekisk yoghurt)
1 tsk  salt
3 msk  sirap
1 tsk  bakpulver
10 dl  vetemjöl (600 gram)
Betyg: 4.2/5 (4 röster, 1 kommentarer)

Bra recept vandrar vidare. Det här kommer från Australien, via Spanien. I Norrköping fick jag smak på brödet och tog med mig det till Mölndal. Ett gott bröd utmärkt att ha på lut i frysen.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka gröt av mjölk, linfrön och havregryn. Låt den svalna.
  2. 2. Lös upp jästen i en bunke och tillsätt mjölken, gröten, creme fraicke, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg.
  3. 3. Låt degen jäsa ca 40 min. Kavla ut till en platta ca 2,5 cm tjock. Ta ut runda kakor med mått ca 8 cm i diameter. Lägg på plåt med bakduk. Nagga bröden och låt vila ca 15 min.
  4. 4. Värm ugnen till 225 grader. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.

Skapat 2008-03-28 av Maja, 5961 visningar, 63 utskrifter. Källa: Allt om Mat nr 5 2008

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  mjölk
1 dl  linfrön
1,5 dl  havregryn
2 dl  mjölk
50 gram  jäst
2 dl  creme fraiche (jag använde grekisk yoghurt)
1 tsk  salt
3 msk  sirap
1 tsk  bakpulver
10 dl  vetemjöl (600 gram)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.