Tagliatelle med kräftstjärtar

Recept av Vanni

Recept: Tagliatelle med kräftstjärtar

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 4 kommentarer)

Supergod pastarätt med fantastisk smak av kräftstjärtar och dill i en het sås. Jag hade snabbmakaroner på bilden för det var det enda jag hade hemma, men vilken pasta som helst funkar bra!

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Stekt
Tillagningstid: 10 min.
Etiketter: enkelt, snabbt, stark, het, skaldjur, kräftor, kräftstjärtar, fisk, dill

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  2. 2. Hacka lök, vitlök och chilin och fräs i lite smör. (Var försiktig med styrkan, välj en chili som du vet passar din smak.)
  3. 3. Tillsätt lite chilisås eller ketchup för färg och smak. (Kan uteslutas)
  4. 4. Häll i matlagningsgrädde och låt det tjockna.
  5. 5. Salta och peppra. Tillsätt andra kryddor som du gillar!
  6. 6. Hacka dillen grovt och lägg i såsen.
  7. 7. Sila av kräftstjärtarna och lägg i dem allra sist. De ska bara värmas upp, inte koka! Häll i lite dillake om du så önskar för mer smak.
  8. 8. Servera med nykokt tagliatelle och toppa med mer grovhackad dill. Smaklig måltid!

Serveringsförslag: Grönsallad, bröd

Dryckestips: Vin, öl, saft

Skapat 2011-10-10 av Vanni, 3840 visningar, 124 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

  tagliatelle
  gul lök
  vitlök
  chili
  chilisås el. ketchup
  matlagningsgrädde
  kräftstjärtar i dillake
  grovhackad färsk dill
  salt, peppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.