Strassburgare

Recept av Anneli

Recept: Strassburgare

INGREDIENSER

portioner/st.
100 gram  smör rumsvarmt
0,5 dl  florsocker
1 msk  vaniljsocker
1,25 dl  vetemjöl
1 dl  potatismjöl
Färgsättning av deg (dela degen i 3 delar)
3 droppar  karamellfärg, röd
3 droppar  karamellfärg grön
Florsockerglasyr
1 dl  florsocker
0,75 msk  vatten
1 krm  citronsaft
Betyg: 4.8/5 (7 röster, 2 kommentarer)

Liten porös kaka med smak av vanilj. Spritsad kaka (eller rulla kulor) i tre färger, med florsockerglasyr.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: gammalt recept, mör, mörkaka, julkaka, jul

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör smör, socker och vaniljsocker pösigt.
  2. 2. Blanda vetemjöl och potatismjöl. Tillsätt det i smörblandningen lite i taget. Rör kraftigt hela tiden.
  3. 3. Arbeta ihop det sista till en deg på bordet. Dela degen i tre delar. Tips! Väg hela degklumpen och gör tre lika stora klumpar)
  4. 4. Kombinera dina egna färger, det ska vara tre färger. En del kan vara naturell. Tillsätt "färgerna" i varsin degklump. Förslag till färger...karamellfärg röd, grön, blå eller blanda färger röd/gul=orange, röd/blå=lila. Vill du ha brunt så använd kakao.
  5. 5. Spritsa de olikfärgade degarna genom en spritstyll utan påse. Tryck ut degen med tummen genom spritstyllen. Spritsa en färg itaget. Spritsa som små toppar i tre olika färger till varje kaka. Topparna ska nudda i varandra och sedan flyta ihop vid gräddningen. Har man ingen sprits går det bra att rulla kulor.
  6. 6. Grädda i ugn 175 grader i 10-12 minuter tills du ser att de börjar få lite färg runt bottenkanten. Låt kakan kallna.
  7. 7. Min mamma garnerade alltid med en florsockerglasyr, men det står inte i orginalreceptet. Blanda till en lagomt tjock glasyr och spritsa eller ringla över på kakorna.

Skapat 2008-12-20 av Anneli, 11906 visningar, 159 utskrifter. Källa: De gamla fina kakrecepten, Inga Englesson samt egna tips

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

100 gram  smör rumsvarmt
0,5 dl  florsocker
1 msk  vaniljsocker
1,25 dl  vetemjöl
1 dl  potatismjöl
3 droppar  karamellfärg, röd
3 droppar  karamellfärg grön
1 dl  florsocker
0,75 msk  vatten
1 krm  citronsaft


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.