Stracciatellamousse

Recept av Autentisk

Recept: Stracciatellamousse

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Lagom mäktig dessert som är underbart god och enkel. Ett måste för chokladälskaren!

Typ: Dessert
Kök: Italien
Tillagning: Övrig
Total tid: 10 min.
Etiketter: mousse, choklad, dessert, snabbt, enkelt, kesella

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Hacka chokladen. Mängd och grovhet bestämmer du efter eget tycke och smak.
  2. 2. Vispa grädden lagom tjock.
  3. 3. Blanda kesella, florsocker, vaniljsocker, kakao och nästan all choklad. Spara lite choklad till topping. För att undvika klumpar så sikta i de torra ingredienserna.
  4. 4. Blanda samman med den vispade grädden till en fin och fluffig smet.
  5. 5. Fördela smeten i portionsglas och låt stå i kylen i minst 30 minuter innan servering.
  6. 6. Toppa med resten av den hackade chokladen samt hallon innan den är redo att avnjutas. Det går bra med andra bär eller frukter också.

Skapat 2012-04-01 av Autentisk, 597 visningar, 33 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  Mörk finare choklad (funkar utmärkt med vanlig blockchoklad också)
2 dl  vispgrädde
250 gram  kesella, 10%
1 dl  florsocker
1 tsk  vaniljsocker
1 msk  kakao
  Hallon eller andra bär/frukter
  hackad choklad


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.