Strömmingsflundra

Recept av Byhäxan

Recept: Strömmingsflundra

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.7/5 (4 röster, 1 kommentarer)

En riktig klassiker i husmanskosten. Billigt, enkelt, nyttigt och gott. Fyllningen kan varieras med t ex kaviar, pepparrot, lök/ansjovis mm. I receptet den klassiska med kryddgrönt. Gör Ättiksströmming av det som inte går åt!

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt
Etiketter: Husmanskost, strömming, sill, strömmingsflundror, billigt, snabbt, sill, strömmingsflundra

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lägg strömmingarna på en skärbräda med köttsidan upp. Salta lätt.
  2. 2. Fördela fyllningen på hälften av fiskarna, lägg de andra över som lock. med köttsidan uppåt/utåt.
  3. 3. Klappa ihop dem lite lätt och vänd i rågmjöl eller ströbröd.
  4. 4. Låt dem vila några minuter och stek dem sen gyllenbruna i smör. Stek på drygt medelvärme ca 2-3 minuter på var sida.
  5. 5. Servera med potatismos. En del vill ha lingonsylt till - allt efter tradition.
  6. 6. Om man gör en större sats kan man steka i ugnen. 250 grader och några smörklickar ovanpå. Stek ca 10 minuter på ena sidan, vänd sen på alla flundrorna och stek 5-6 minuter till.

Skapat 2008-11-16 av Byhäxan, 14151 visningar, 147 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

600 gram  rensad, helst urbenad, strömming
1 tsk  salt (ca)
1 dl  hackat kryddgrönt, t ex dill, gräslök eller persilja
1 dl  rågmjöl, grovt el. osockrat ströbröd
  smör att steka i


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.