Stekt salt sill med lökgrädde

Recept av Janne-G

Recept: Stekt salt sill med lökgrädde

INGREDIENSER

portioner/st.
2 st  hela salta sillar
2 dl  vetemjöl
2 dl  ströbröd
1 st  ägg
2 st  stora gula lökar
0,5 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
1 tsk  strösocker
2 msk  smör
2 msk  olivolja
3 dl  tjock grädde
Betyg: Bli först med att betygsätta Stekt salt sill med lökgrädde!

Stekt sill med löksås brukar ju vara det vanligaste sättet att servera den stekta salta sillen på. Här kommer en annan variant som blir mycket god.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt
Förberedelser: 15 min.
Tillagningstid: 20 min.
Total tid: 35 min.
Etiketter: Gammal hederlig husmanskost på mitt eget lilla vis!

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rensa sillarna och skär dem till fyra filéer, skölj dem under rinnande kallt vatten och lägg dem sedan i rikligt med kallt vatten i 4-6 timmar beroende på hur salt man vill ha den stekta sillen. Byt eventuellt vatten ett par tre gånger.
  2. 2. Skala och skiva löken i inte allt för tunna skivor, det skall vara lite rejäla lökstrimlor till lökgrädden. Stek löken gyllenbrun i smör och lite olivolja, strö över sockret. Salta och peppra mot slutet av stekningen. Häll upp löken på en tallrik.
  3. 3. Häll upp vetemjöl och ströbröd på varsin djup tallrik, vispa upp ägget till skum på en annan djup tallrik. Torka av sillfiléerna med hushållspapper och vänd dem först i mjölet, sedan i det vispade ägget och till sist i ströbrödet. Klappa dem torra med händerna, se till att paneringen täcker hela filén.
  4. 4. Torka av sillfiléerna med hushållspapper och vänd dem först i mjölet, sedan i det vispade ägget och till sist i ströbrödet. Klappa dem torra med händerna, se till att paneringen täcker hela filén. Stek sillen i smör på medelstark värme, ca 3-4 minuter på varje sida. Lägg upp dem på serveringsfat och håll varmt.
  5. 5. Lägg tillbaka löken i stekpannan och låt den åter bli varm, tag upp en del av löken och garnera sillen med den, häll på grädden på resten av löken i stekpannan och koka upp, sjud ett par minuter. Smaka av med salt och nymald vitpeppar och servera lökgrädden i en skål.

Serveringsförslag: Kokt mjölig potatis och lingonsylt är allt som behövs som tillbehör.

Dryckestips: Här är det bara kall mjölk som duger till måltidsdryck!

Skapat 2012-02-19 av Janne-G, 2003 visningar, 64 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  hela salta sillar
2 dl  vetemjöl
2 dl  ströbröd
1 st  ägg
2 st  stora gula lökar
0,5 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
1 tsk  strösocker
2 msk  smör
2 msk  olivolja
3 dl  tjock grädde


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.