Stekpannebröd

Recept av Martina

INGREDIENSER

portioner/st.
75 gram  smör eller margarin
5 dl  lättmjölk
25 gram  jäst
0,5 tsk  salt
0,5 dl  socker
2 msk  sirap
0,5 tsk  hjorthornssalt
13 dl  lantvetemjöl
Betyg: Bli först med att betygsätta Stekpannebröd!

Det här brödet gräddar du snabbt i stekpannan

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.
  2. 2. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i ca 16 bitar. Rulla dessa till runda bullar. Kavla ut en bulle i taget, gärna med kruskavel. Nagga och grädda i gjutjärnsstekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på var sida. Låt bröden kallna på varandra insvepta i bakdukar. Brödet går bra att frysa.

Skapat 2009-02-25 av Martina, 2104 visningar, 6 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

75 gram  smör eller margarin
5 dl  lättmjölk
25 gram  jäst
0,5 tsk  salt
0,5 dl  socker
2 msk  sirap
0,5 tsk  hjorthornssalt
13 dl  lantvetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.