Sri Lanka curry kyckling med linser

Recept av ANDERS SUNDGREN

Recept: Sri Lanka curry kyckling med linser

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.3/5 (3 röster, 5 kommentarer)

Det här åt jag ofta på Sri Lanca och skall ätas med händerna.

Typ: Huvudrätt
Kök: Indien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Dra av skinnet och dela låren i 2 delar och gnid in dom med curry och cayennepeppar och bryn så de får färg inte för länge. Sedan steker du löken och häller den i grytan med kycklingen. Ha i resten av curryn och låt fräsa en liten stund innan du tillsätter tomat,vitlök och kokosmjölken, smaka av och det skall vara starkt och smaka mycket curry. Låt puttra i ca 20 minuter och ha i linserna sista 5. Det skall inte vara för vattnigt. Lycka till

Serveringsförslag: Basmatiris är ett måste

Skapat 2008-12-14 av ANDERS SUNDGREN, 3477 visningar, 55 utskrifter. Källa: Rese inspiration

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  kycklinglår går med file också
0,5 st  gul lök, finhackad
1 st  tomater, hackade i små bitar
3 st  vitlöks klyftor, finhackad
0,5 dl  gul curry (stark)
1 nypa  vitpeppar eller efter smak
1 msk  tomatpure'
0,5 msk  cayennepeppar eller efter smak
1 burk  kokosmjölk
2 nypor  socker
3,5 dl  vatten med höns buljong
1,5 dl  röda linser lite drygt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.