Sparrissoppa

Recept av Anel-Nevs

Recept: Sparrissoppa

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 2 kommentarer)

God soppa med en Bruschetta med tomat o parmaskinka till.

Typ: Soppa
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: Snabbt, enkelt, vårmat, påskmat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Fräs hackad vitlkök och schalottenlök i en gryta med smör i. Bryt av nedersta delen på sparrisstängerna. Skär av topparna och spara dem. Resten skäres i mindre bitar och läggs i grytan tillsammans med ärtor, kycklingfond, vin o vatten. Småkoka i ca 10 minuter el. tills sparrisen är mjuk. Lägg knopparna i en annan kastrull i lättsaltat kokande vatten. Låt sjuda ca 3 min. Fiska försiktigt upp dem med en hålslev och spara till senare moment.
  2. 2. Mixa soppan slät med en mixerstav. Tillsätt grädden och red med majsstärkelse utrört i lite vatten till en lagom konsistens. Koka upp och smaka av med salt o peppar. Skumma upp soppan med mixerstav innan knopparna tillsätts strax före serveringen. Lägg ev. i bitar av parmaskinka också. Servera med en Bruschetta med tomat o paprika.

Skapat 2012-03-29 av Anel-Nevs, 1072 visningar, 42 utskrifter. Källa: Egen

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  schalottenlök
1 st  vitlöksklyfta
1 msk  smör
1 knippe  grön sparris
1 dl  djupfrysta gröna ärtor
1,5 msk  kycklingfond
3 dl  torrt vitt vin
3 dl  vatten
3 dl  grädde
  salt o grovmalen svartpeppar
1 msk  el. mer majsstärkelse


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.