Sparrispannacotta

Recept av Anel-Nevs

Recept: Sparrispannacotta

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 3 kommentarer)

Mycket god och lättlagad förrätt. Kan förberedas dagen innan. Serveras med Smördegsstänger med ost.

Typ: Förrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: nyår, fest, förrätt, lättlagat, kan förberedas

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i en kastrull med smör. Blötlägg gelatin i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter. Hacka sparrisen och lägg ner bland löken. Tillsätt grädden och koka upp. Ta kastrullen från värmen och mixa det slätt. Krama vattnet ur gelatinbladen. Rör ner i den varma gräddblandningen, så att de smälter. Smaka av med salt o peppar. Häll upp i portionsglas. Låt stå i kylen minst 4 tim för att stelna. (Går bra att låta dem stå i kylen till följande dag.)
  2. 2. Marineringen av skaldjuren görs samma dag det ska serveras. Blanda skalade räkor, kräftstjärtar/krabbklor med olivolja, citronsaft, hackad dill och peppar i en skål. Låt dra i kylen minst 1 timme. Toppa pannacottan med de marinerade skaldjuren strax före serveringen. Servera med smördegsstängerna och ett gott vitt vin till.

Skapat 2012-01-02 av Anel-Nevs, 2933 visningar, 142 utskrifter. Källa: HJ 52-1/11 + mina ändringar

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  schalottenlökar
1 msk  smör
2,5 st  gelatinblad
100 gram  sparris, djupfryst tinad
4 dl  vispgrädde
  salt o grovmalen svartpeppar
500 gram  oskalade räkor (el.150 g skalade)
100 gram  kräftstjärtar el. krabbklokött
1 msk  olivolja (el. annan valfri matolja)
2 msk  pressad citronsaft
2 msk  hackad dill
  grovmalen svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.