Spansk skaldjurskaka med gratinerade tomater

Recept av Munken

Recept: Spansk skaldjurskaka med gratinerade tomater

INGREDIENSER

portioner/st.
Skaldjurskaka
1 kg  ris, gärna klibbigt
1,5 gram  saffran
10 st  potatis, kokt, pressad
8 st  ägg
3 hekto  gröna ärtor, frysta
2 st  rödlök, finhackad
1 dm  purjolök, fint strimlad
0,5 flaska  hummerfond eller efter smak
0,75 kg  räkor avrunna hackade
4 burkar  krabbkött
1 näve  musslor
100 gram  dill, hackad
0,25 näve  havssalt, efter smak!
0,25 näve  citronpeppar efter smak
1 dl  Thaisoya
Gratinerade tomater
60 st  Körsbärstomater, röda och gula
1 dl  olivolja
1 paket  Tomater,krossade
2 msk  svartpeppar, grovmalen
0,5 dl  balsamvinäger (efter smak)
4 msk  råsocker eller muscovadosocker
1 kruka  basilikablad, grovhackade
Gulbetan
2 st  gulbeta
1 st  citron
Betyg: Bli först med att betygsätta Spansk skaldjurskaka med gratinerade tomater!

Festlig förrätt som kan serveras ljummen eller kall. Föredrar ljummen... dekoreras vid serveringen med gulbeta som finstrimlats med marinerats i citronsaft.

Typ: Förrätt
Kök: Spanien
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skaldjurskaka: Koka (och salta) riset med saffran. Koka (och salta) potatis, pressa den. Kyl ris och potatis innan de blandas med övriga ingredienser. Låt skaldjuren rinna av ordentligt innan de blandas i. Krydda och provstek samt justera kryddning. Forma runda kakor ca 10 cm i diameter och 2 cm tjocka. Stek i smör till fin stekyta, vänd försiktigt och stek färdigt.
  2. 2. Gratinerade tomater: Lägg tomaterna i en form och häll över krossade/passerade tomater, gärna tomatkross med basilika. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Strö över råsocker eller muscovadosocker. Gratinera i 175 graders varmluftsugn tills tomaterna blir lätt brända.
  3. 3. Gulbeta: Skala och strimla gulbetan mycket fint i stavar ca 1,5 x 1,5 mm. Marinera i saften av en citron för att förhindra att stavarna mörknar.
  4. 4. Servera ljummet som förrätt en kaka per person med gratinerade tomater. Lägg gulbetestrimlor som dekoration över kakan.

Dryckestips: Servera med kall ljus öl eller vin

Skapat 2009-04-06 av Munken, 2493 visningar, 14 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  ris, gärna klibbigt
1,5 gram  saffran
10 st  potatis, kokt, pressad
8 st  ägg
3 hekto  gröna ärtor, frysta
2 st  rödlök, finhackad
1 dm  purjolök, fint strimlad
0,5 flaska  hummerfond eller efter smak
0,75 kg  räkor avrunna hackade
4 burkar  krabbkött
1 näve  musslor
100 gram  dill, hackad
0,25 näve  havssalt, efter smak!
0,25 näve  citronpeppar efter smak
1 dl  Thaisoya
60 st  Körsbärstomater, röda och gula
1 dl  olivolja
1 paket  Tomater,krossade
2 msk  svartpeppar, grovmalen
0,5 dl  balsamvinäger (efter smak)
4 msk  råsocker eller muscovadosocker
1 kruka  basilikablad, grovhackade
2 st  gulbeta
1 st  citron


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.