Spansk ris med reker/scampi

Recept av Challeralle

Recept: Spansk ris med reker/scampi

INGREDIENSER

portioner/st.
1 st  løk
1 st  paprika
100 gram  choritzo
150 gram  paellaris
400 ml  kraft/fond
125 gram  reker/scampi
1 st  sitron
1 msk  stekeolje
1 näve  persille
1 knivsudd  safran
0,5 dl  hvitvin (kan utelates)
1 tsk  paprikapulver
2 st  vårløk
Betyg: 3.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Enkelt raskt og godt!

Typ: Huvudrätt
Kök: Spanien
Tillagning: Stekt
Förberedelser: 10 min.
Tillagningstid: 20 min.
Total tid: 30 min.
Etiketter: raskt, lettlaget

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Stek løk, paprika i oljen. Ha i chorizo slik at den slipper litt fett.
  2. 2. Ha i ris og før rundtr slik at den dekkes med alle smakene. Ha i buljong/fond og vin.
  3. 3. Kokes i 15-20 min med lokk til risen er myk- Tilsett litt mer væske dersom det kokes tørt. Server med sitronbåter og litt persille på toppen.
  4. 4. Velbekomme!

Serveringsförslag: ris

Dryckestips: ol, vin

Skapat 2012-04-20 av Challeralle, 303 visningar, 7 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  løk
1 st  paprika
100 gram  choritzo
150 gram  paellaris
400 ml  kraft/fond
125 gram  reker/scampi
1 st  sitron
1 msk  stekeolje
1 näve  persille
1 knivsudd  safran
0,5 dl  hvitvin (kan utelates)
1 tsk  paprikapulver
2 st  vårløk


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.