Souvas

Recept av Linda Byström

Recept: Souvas

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 4 kommentarer)

En av de absolut godaste rätterna jag någonsin ätit, absolut inte nyttig men otroligt gott. Numera finns souvas kött i de flesta större ica butiker. Detta är en riktigt norrländsk rätt.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt
Etiketter: Festligt och enkelt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka potatisen. Bryn samtidigt svampen och löken i smöret. Ta eventuellt mer smör, beros på hur fuktig svampen är.
  2. 2. Tillsätt köttet och bryn allt med salt och peppar, häll i grädden och låt koka på svag värme.
  3. 3. Gör nu moset, pressa potatisen och blanda i smör och grädde till ett jämt mos, tillsätt sist osten, salta o peppra ordentlig. Färdigt att avnjutas.

Serveringsförslag: Måste serveras med tunt tunnbröd, LJUVLIGT!!

Dryckestips: Öl, läsk eller kryddigt rödvin tex sydafrikanskt

Skapat 2008-03-14 av Linda Byström, 29309 visningar, 254 utskrifter. Källa: Chatarina Starefeldt

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  souvas (rökt reninnanlår) i tunna skivor
400 gram  kantareller eller trattkantareller
5 msk  smör
1 st  stor finhackad lök
6 dl  grädde 40%
1,5 kg  kokt potatis mjölig sort
250 gram  västerbottenost, riven
1 dl  grädde eller mer om det behövs
250 gram  smör


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.